Filmový klub STUDIO CAFÉ promítá v rámci Čtvrtků hraného filmu
17. listopadu od 19 hodin Projekt Frankenstein (K. Mundruczó)
24. listopadu od 19 hodin Vtáčikovia, siroty a blázni (J. Jakubisko).

Projekt Frankenstein (K. Mundruczó)
DRAMA, Maďarsko / Německo / Rakousko, 2010, 105 min, maďarsky, titulky
Režie: Kornél Mundruczó
Hrají: Rudolf Frecska, Lili Monori, Kornél Mundruczó, Kitty Csíkos, Miklós Székely B.Jiří Suchý, Jiří Šlitr, Věra Křesadlová, Markéta Krotká, Ladislav Jakim, Petr Brožek, Karel Mareš, Bohumil Paleček, Vladimír Hrabánek, Jiří Planner, Antonín Pokorný, Renata Tůmová, Jaroslava Rážová, František Pokorný, Pavel Sedláček, Sylvie Daníčková, Eva Pospíšilová, Pav… (více)

Hlavní hrdina sedmnáctiletý Rudi se vrací po letech domů a doufá, že u matky nalezne lásku i odpověď na to, kdo je jeho otcem. Není tam ale vítán a jen shodou okolností se ocitne na konkursu, kde známý filmový režisér hledá nové tváře pro svůj film. Tichý a zvláštní mladík tvůrce zcela ohromí. Ale strašná událost, která následuje, změní všechny plány a Rudi se stane monstrem na útěku – hledaným vrahem.
Vstupné: 60 Kč, členové AČFK 30 Kč!

Vtáčikovia, siroty a blázni
DRAMA, ČSSR / Francie, 1969, 78 minut, slovensky
Režie:  Juraj Jakubisko
Hrají:   Philippe Avron, Magda Vášáryová, Jiří Sýkora, Míla Beran, Mikuláš Ladižinský, Augustín Kubáň, Jana Stehnová
O lásce a bláznovství dvou kamarádů a jedné dívky. První film z  Jakubiskovy Trilogie o štěstí je plný fikce a expresívních obrazů,kde láska, štěstí, svoboda a smrt jsou základními principy života. Nekonvenční příběh třech přátel – sirot Yoricka, a Andreja a jejich společné lásky Marty se odehrává ve světe plném násilí, cynizmu a  krutosti,kde jedinou cestou ke štěstí je bláznovství. Dalšími filmy trilogie jsou Sedím na konári a je mi dobře a Lepšie byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý.
Vstupné: 60 Kč, členové AČFK 30 Kč!


Filmový klub STUDIO CAFÉ, člen asociace filmových klubů,  Ke kladivům 1087, 165 00 Praha-Suchdol (Zobrazit v mapě Google) Vás zve též na pravidlené Dokumentární pátky.
Další program je na webu filmového klubu STUDIO CAFÉ www.rita.cz .