Zveme vás na jednodenní gurmánský festival RESTAURANT DAY KOMUNITNÍ ZAHRADA, který se koná v sobotu 20. května 2017 od 11-17 hodin na Komunitní zahradě, ul. Suchdolská, vedle fotbalového hřiště. Současně bude probíhat i BLEŠÍ TRH, kde si zájemci mohou otevřít svůj koutek a nabízet výměnnu, prodej (ne)potřebných věcí (např. sportovní potřeby, oblečení, dětské potřeby, knihy, nářadí apod.).

Jako doprovodný program bude hudební vystoupení flétnového souboru AULOS (zakladatel Prof. Václav Žilka), nyní pod vedením Evy Čadkové. V odpoledních hodinách vystoupí kapela CUKR, která oživí Restaurant Day svojí písní Cukrááárna.

Restaurant Day je akce, která přináší na ulici / dvorku / zahrady kvalitní jídlo. Jednodenní restaurace vznikají živelně zcela dle fantazie dobrovolných účastníků. Cílem je vytrhnout kolemjdoucí ze stereotypu a probudit v nich zájem o nové služby či produkty. Čtyřikrát ročně, v předem ohlášený den, si restauraci může otevřít kdokoliv, kdo si na to troufá. Stačí postavit stůl na trávník či rozprostřít deku v parku

Podpořte tak iniciativu RESTAURANT DAY a přihlaste se se svým kulinářským uměním. Využijeme opět zázemí Komunitní zahrady – ohniště, griloviště, kotlík na polévku, stoly, lavice a altány. Neváhejte a zapojte se do celorepublikové akce a otevřete si vlastní restauraci! Napečte, navařte netradiční i tradiční pochutiny. Kontaktujte pana Z. Krumpholcovou – 720 145 435 nebo piště na e-mail: kultura@praha-suchdol.cz

Přijďte se podívat, pobavit, ochutnat a užít si společné setkání.

Restaurant Day 20.5.2017

http://www.restaurantday.org/

2017-05-11T08:58:20+02:0020. 5. 2017|Nezařazené|

V sobotu 20. května 2017 se opět několik suchdolských občanů zapojilo do celosvětové gurmánské akce Restaurant Day, kdy je možné otevřít jednodenní bistro a vařit nejrůznější speciality pro kolemjdoucí či sousedy. Letos jsme přidali možnost i blešího trhu.
Pro zázemí jsme zvolili komunitní zahradu, kde se lidé setkávají a tráví volný čas. A opět bylo co ochutnávat, skauti vařili výborný guláš přímo v kotlíku na ohni, nejrůznější slané i sladké koláče, bábovky, ale nechyběly ani mezinárodní speciality z indonévské, řecké či bulharské kuchyně. Také se zapojili do této akce studenti, např. 13-letý Martin a jeho spolužačka Zuzka s rodiči vařili a pak vše sami prodávali. Nakonec svůj výtěžek přes 4.000 Kč věnovali na dobročinné účely Konto Bariéry.

Program Restaurant Day přišli podpořit členové flétnového souboru AULOS a pod vedením MUDr. Evy Čadkové zahráli návštěvníkům krásné árie v amfiteátru pod širým nebem. Na závěr ještě vystoupila kapela CUKR se svojí oblíbenou písní Cukrááárna, což se k odpolední kávě s dortíkem velmi hodilo.

Jsme rádi, že se pohostinní lidé nacházejí i na Suchdole. Všem, co se letos zapojili patří velké poděkování.

Restaurant Day a Bleší trh, Komunitní zahrada

Restaurant Day a Bleší trh, Komunitní zahrada

Restaurant Day a Bleší trh, Komunitní zahrada

Restaurant Day a Bleší trh, Komunitní zahrada

Restaurant Day a Bleší trh, Komunitní zahrada

vystoupení flétnového souboru AULOS 20.5.2017

vystoupení kapely CUKR 20.5.2017

2017-05-29T11:11:59+02:0021. 5. 2017|Co se událo|
Přejít nahoru