Načítám Akce
akce již proběhla.

Masopustní průvod půjde v sobotu 9. února odpoledne po 15. hodině ze Suchdolského náměstí kolem základní školy, Brandejsova statku na Holý vrch, kde se setká s průvody z Roztok a Únětic.

V 15 hod. budou na Suchdolském náměstí předány maškarám klíče od Suchdola, ztvární se příběh o suchdolském lidu a průvodem za zvučné kapely se vydáme k základní škole a dále na náves před Brandejsův statek, kde by měl být klíč od maškar vykoupen zpět. Pokračovat se bude kolem Starosuchdolské hospody a kolem Palpostu k Trojanovu mlýnu na Holý vrch, kde se kolem 17 hod. všechny tří průvody setkají. V čele průvodu půjde principál, který ponese suchdolskou masopustní standardu, šašek který se přidá k roztocko-únětickému králi a královně.

 plakátek masopust

Hlavní myšlenkou masopustu bude Legenda o suchdolském lidu, který se  nebál, statečný byl, když bojoval s okupujícím nepřítelem. Na pomoc jim přilétli draci, kteří jim podali pomocnou ruku a lid vstal, svolal vojsko – draky, koně, prase a pustlili se do boje. Leč nepřítel byl to silný, šlo to ztuha, ale naštěstí přišla vzpura – slepičky od suchdolské kapličky a svým silným kdákáním vyhnaly nepřítele.. a to je konec legendy! Tímto příběhem plyne poučení, že si máme navzájem pomáhat, nehněvat se na sebe, nejevit nezájem a hlavně mějme rádi zvířata, ať je to drak, kůň či slípka…

Tak vzhůru na Holý vrch, kde tanec, muzika a pálenka čeká nás, brzo přijde čtyřicetidenní půst, proto je třeba posílit se a oslavit masopust!!!
Těšíme se, že masopustní průvod podpoříte tradičně krásnými maskami, či námi zvolenými draky, koni, prasaty či slípky, hudebními nástroji, řehtačkami, bubínky a dobrou náladou. 

Organizátoři masopustu se letos opravdu s verbou pustili do plánování, šití kostýmů a do výroby vzrostlých hlavních maškar, my jim za to velmi děkujeme a suchdoláci přijďte je ocenit v sobotu 9. února!

šití maškarvýroba obřích masek

Masopustní průvod půjde v sobotu 18. února odpoledne po 15. hodině ze Suchdolského náměstí kolem základní školy, Brandejsova statku na Holý vrch, kde se setká s průvody z Roztok a Únětic.

Již od 14 hod. bude možné si nechat na radnici namalovat na obličej masku.
V 15 hod. budou na Suchdolském náměstí předány maškarám klíče od Suchdola.
První zastávka průvodu bude před hospodou V ráji, pak bude průvod pokračovat za podpory kapely na náves na Starém Suchdole, kde by měly být klíče od maškar vykoupeny zpět.
Ze Starého Suchdola půjde průvod, který bude mít v čele suchdolskou masopustní standartu kolem Starosuchdolské hospody a hospody Na Palpostu a dále kolem Trojanova mlýna na Holý vrch. Tam se kolem 16.30 hod. všechny tři průvody setkají. Suchdolská hlavní maska bude šašek, která bude jako třetí k roztocko-únětickému králi a královně.
Těšíme se, že masopustní průvod podpoříte tradičně krásnými maskami, hudebními nástroji, řehtačkami, bubínky a dobrou náladou.

Akce na Facebooku: https://www.facebook.com/events/246737382068769/.

Městská Praha-Suchdol, o.s. Občané proti hluku a emisím, mateřský klub Rybička, Sbor dobrovolných hasičů v Suchdole, Sdružení Suchdol sobě, o.s. Betlém Vás zvou na SUCHDOLSKÝ MASOPUST v sobotu 5. března od 14 hodin. Masopustním rejem nás bude provázet Veronika Žilková a začne masopustními průvody maškar podporovaný rámusem řehtaček, bubínků a píšťalek:
• od Základní školy M. Alše
• od masny u Brandejsova nám. (U Rysa, před vysokou školou)
• od samoobsluhy na Suchdolské ulici (Eden, dříve u Pěknýho)
na Suchdolské náměstí.
Zde nás čeká pestrý program a samozřejmě občerstvení se zabijačkovými specialitami.

suchdolský masopust 2010 suchdolský masopust 2010
suchdolský masopust 2010

Městská Praha-Suchdol, o.s. Občané proti hluku a emisím, mateřský klub Rybička, Sbor dobrovolných hasičů v Suchdole, Sdružení Suchdol sobě, o.s. Betlém Vás zvou na SUCHDOLSKÝ MASOPUST v sobotu 13. února odpoledne.

KDY ?        V 15.00 HODIN
CO ?          MASOPUSTNÍ PRŮVODY MAŠKAR I NEMAŠKAR
ODKUD ?   OD ZÁKLADNÍ ŠKOLY MIKOLÁŠE ALŠE
                 OD MASNY U BRANDEJSOVA NÁMĚSTÍ (U Rysa, před vysokou školou)
                 OD SAMOOBSLUHY NA SUCHDOLSKÉ ULICI (Eden, dříve u Pěknýho)
NA SEBE ? NEJLÉPE MASKY
SEBOU ?    ŘEHTAČKY, PÍŠŤALKY, BUBÍNKY APOD.
KAM ?        NA SUCHDOLSKÉ NÁMĚSTÍ
PROČ ?      ABYCHOM SPOLEČNĚ OSLAVILI MASOPUST
CO NAS ČEKÁ ? PESTRÝ PROGRAM • OBČERSTVENÍ VČETNĚ ZABIJAČKOVÝCH SPECIALIT •

plakátek ke stažení (pdf)

 

Přejít nahoru