MČ Praha-Suchdol v rámci projektu ŽIJEME ZDE SPOLU – NAŠE BEZPEČÍ nabízí interaktivní divadelní představení určené

pro rodiče s dětmi. Formou divadelního fóra se představí reálné situace z běžného života mládeže a společně se hledají řešení problémových situací. Diváci se tak aktivně zapojují do příběhu a mohou na „vlastní kůži“

získat zkušenosti do praktického života.

Zveme rodiče a děti na oblíbená divadelní představení spolku DIVADELTA.

středa 15.11.2023 od 18 hodin

Vadí nevadí  (alkohol/jak říci ne)

Žáci deváté třídy jedou na poslední školní výlet. Dušan je nesmělý a moc si přál chodit se Šárkou. Pomůže mu alkohol nebo to bude úplně jinak? Jak říci ne, když nás ostatní nutí pít? Jak se bránit manipulaci? Proč je alkohol nebezpečný?

Diváci během programu pochopí, jak těžké je říci ne, ať už v jakékoli situaci. Pak diváci zkoušejí v roli Dušana říci spolužákům ne a hledají způsoby, jak se bavit i bez alkoholu.

čtvrtek 23.11.2023 od 18 hodin

připojená (nástrahy internetu/jak používat internet bezpečně)

Hlavní hrdinka Anežka chce být slavná, chce točit videa a být youtuberka. Vůbec si ale neuvědomuje, co může svými videi uveřejňovanými na internetu způsobit, komu všemu může ublížit a že nejvíce může také ublížit sama sobě.

Diváci si během programu mohou uvědomit, jak je důležité být sám sebou a nehrát si na něco co nejsem. Dále díky programu zjistí, jak bezpečně používat internet a proč. Jaké informace neuveřejňovat a proč. Jak a s kým na internetu komunikovat, na co si dát při komunikaci pozor. Dále se program zabývá kyberšikanou a tím co může způsobit.

Zájemci, rezervujte si místa pro sebe a své děti na e-mailu: v.stepankova@praha-suchdol.cz. Děkujeme za pochopení.