Zápis z 1. zasedání zastupitelstva

MČ Praha - Suchdol

Dne 14. prosince 2006


Účast při zahájení zasedání: 14 zastupitelů

Omluven: L. Pytlíček

Starosta konstatoval, že je přítomna nadpoloviční většina zastupitelů, zastupitelstvo je usnášeníschopné.
Starosta seznámil zastupitele s programem 1. zasedání ZMČ Praha – Suchdol
Hlasování o navrženém programu 1. zasedání: pro: 14 , proti: 0 , zdržel se: 0
Volba návrhového výboru. Navrženi byli: Mgr. Halová, JUDr. Kohoutová
Hlasování o návrhu: pro: 14 , proti: 0 , zdržel se:
Volba ověřovatelů. Navrženi byli: Ing. Stolařová, Ing. Štěpánková
Hlasování o návrhu: pro: 14 , proti: 0 , zdržel se: 0
Určení zapisovatele: Ing. J. Krulíková

Program zasedání:

P. starosta na zasedání přivítal pana senátora Schwarzenberga a požádal jej o vystoupení ke členům zastupitelstva a občanům. P. senátor pozdravil zastupitelstvo a přítomné.

P. Zahrádka se dotázal na stav projednání okruhu kolem Prahy v trase J. Odpověděl Ing. Hejl, že zásadní posun v problematice nenastal. P. Zahrádka se zeptal pana senátora Schwarzenberga na jeho postoj a informaci o situaci z jeho pohledu. P. senátor vyjádřil pochybnost, že by se dalo umístění této stavby v trase J zvrátit, ač ví, že řešení je nešťastné, sám informoval na různých úrovních o pochybnostech o této variantě. P. senátor nemá možnost prakticky zasáhnou ve prospěch varianty Ss, vyvinul značnou snahu, ale marně, nemůže podat lepší zprávu, dnes je třeba pouze získat kompenzace.

Pí Víšková podpořila názor pana senátora.

P. Mgr. Čížek – dotaz, kdo o umístění dálnice rozhodne –– odpověděl starosta - je to ten, kdo drží peníze, tedy stát, vláda. P. starosta nesouhlasí s názorem, že již bylo rozhodnuto a že je třeba pouze usilovat o kompenzace.

Ing. Skála – podpořil názor p. starosty, dle jeho názoru není možné kompenzace získat.

P. senátor Schwarzenberg uvedl, že brždění stavby je dražší než kompenzace.

P. starosta uvedl, že MČ nebyly prozatím kompenzace v žádné formě nabídnuty.

Doc. Beneš uvedl, že občané mohou využít možnosti obrátit se s podnětem na www.podnet.cz

P. Volauf – poděkoval za zachování tradice diskuse pro občany na začátku zasedání a požádal o informaci, jak postupuje jednání ve věci vjezdu na pozemku parc.č. 2375 do nově postaveného domu. P. starosta informoval o tom, že bylo vyžádáno stanovisko stavebního úřadu, zda tato stavba na pozemku MČ zasahuje do návrhu osového posunutí ul. Internacionální a dle vyjádření bude dále postupováno.

1. Novela Jednacího řádu Zastupitelstva MČ Praha – Suchdol.

Diskuse: p. Jiran má technickou připomínku k číslování. K návrhu dále diskutovala Ing. Štěpánková. P. starosta navrhuje hlasovat o předloženém tisku. Hlasování o usnesení: pro: 14 proti: 0 zdržel se: 0

2. Novela Volebního řádu Zastupitelstva MČ Praha – Suchdol.

Diskuse: K novele diskutovali: Ing. Jiran, Ing. Štěpánková, pí Víšková, Doc. Beneš, p. Ptáček, p. Čížek, Mgr. Halová. Hlasování o usnesení: pro: 14 proti: 0 zdržel se: 0

3. Volba členů volební komise.

Navrženi byli: p. Lehoučka, Ing. Skála, Magdalena Turchichová. Navržení kandidáti souhlasí s návrhem. Hlasování o návrhu: pro: 14, proti: 0, zdržel se: 0. Navržení členové byli zvoleni, ze svého středu zvolili předsedou volební komise Ing. Zdeňka Skálu.

4. Volba člena rady.

Navrženi byli následující kandidáti: p. Ptáček. Ing. Jiran. P. Ptáček souhlasil s návrhem, Ing. Jiran s návrhem nesouhlasil.
Bylo odevzdáno 14 hlasovacích lístků, 14 platných.
Pan Antonín Ptáček získal 9 hlasů, byl zvolen radním MČ Praha - Suchdol

5. Odvolání členů minulého kontrolního výboru.

Bylo odevzdáno 14 hlasovacích lístků, 14 platných.
Nadpoloviční většinou hlasů byli odvoláni všichni členové minulého kontrolního výboru.

6. Odvolání členů minulého finančního výboru.

Bylo odevzdáno 14 hlasovacích lístků, 14 platných.
Nadpoloviční většinou hlasů byli odvoláni všichni členové minulého kontrolního výboru.

7. Volba členů kontrolního výboru.

Navrženi byli: pan Miroslav Jurečka, paní Ing. Jana Fafejtová, pan Luděk Pytlíček, pan Václav Špilar , pan Ing. Ondřej Imlauf , pan Mgr. Marek Kreisl Bylo odevzdáno 14 hlasovacích lístků, 14 platných.
Nadpoloviční většinou hlasů byli zvoleni navržení kandidáti.

8. Volba členů finančního výboru.

Navrženi byli: pan Zdeněk Olejník, pan Jaroslav Lehoučka, pan Miroslav Šíma, pan Václav Čížek, paní JUDr. Zlata Kohoutová
Bylo odevzdáno 14 hlasovacích lístků, 14 platných.
Nadpoloviční většinou hlasů byli zvoleni navržení kandidáti.

9. Revokace usnesení ze dne 14.9.2006 - č. 24/8/2006 - rozpočtový výhled na roky 2008 a 2009.

Vzhledem k tomu, že bod předkládá starosta, předává řízení zastupitelstva Ing. Štěpánkové, zástupkyni starosty. Diskuse: 0. Hlasování o usnesení: pro: 12 proti: 1 zdržel se: 1

10. Uvolnění prostředků z vlastních fondů (VHČ a FRR) na vyrovnání rozpočtu pro rok 2007, stanovení priorit.

Diskuse: Mgr. Halová uvedla k navrhované dotaci škole, že vhodnější by bylo užít formu grantu pro zajištění rovnosti přístupu k veřejným financím, protože školy a školky jsou příspěvkové organizace a činnost je kryta příspěvkem. Ing. Jiran uvedl, že v minulém období se projednával příspěvek škole ve finančním výboru a tento příspěvek byl odsouhlasen. Vystoupil Mgr. Čížek, který uvedl, že z příspěvku od MČ není možno modernizaci zajistit. K sociálním službám – pí Turchichová vysvětlila situaci v Domově sv. Karla Boromejského, kde došlo k markantnímu navýšení ceny za lůžko. Současně informovala o novém systému poskytování pečovatelské služby dle zákona o sociálních službách, je třeba podpořit poskytování pečovatelské služby na území MČ. Mgr. Halová uvedla k Boromejkám, že v souvislosti s novým zákonem o sociálních službách budou zřizována sociální lůžka v dalších zařízeních, čímž se rozšíří nabídka, a tato položka by byla pro MČ pravděpodobně nehospodárná. K poskytnutí dotace na peč. službu požaduje ekonomický rozbor. Doc. Beneš podpořil prioritu školství a sociální oblasti.K problému dále diskutovala Ing. Štěpánková a pan Ptáček.
Hlasování o usnesení: pro: 12 proti: 0 zdržel se: 2
Po projednání bodu 10 se řízení zasedání opět ujal p. starosta.

11. Smlouva o zřízení věcného břemene s firmou Telefonica O2 Czech Republic, a.s. na pozemcích parc.č. 2386/2 a 2398/1 k.ú. Suchdol, obec Praha, v ulici Kosova.

Diskuse: Doc. Beneš k ceně za věcné břemeno. Hlasování o usnesení: pro: 13 proti: 0 zdržel se: 1

12. Usnesení rady za uplynulé období.

Rada bere na vědomí.

13. Interpelace.

Mgr. Borová se dotázala na nové oddělení v MŠ Gagarinova, starosta odpověděl, že po úpravách prostor bude otevřeno nové oddělení pro 15 dětí k 1.9. 2007.

 

Zasedání bylo ukončeno ve 21.00 hod.